×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

De ce îngăduie Dumnezeu suferinţa?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „De ce trebuie să existe suferinţă? Mă întreb de ce îngăduie Dumnezeu ca oamenii să treacă prin suferinţă fizică.”

Răspunsul nostru:  Nu suntem siguri că Dumnezeu îţi dă un răspuns în Biblie. Nu credem că Dumnezeu spune explicit „de ce” îngăduie ca anumite lucruri să aibă loc în prezent.

Este foarte posibil ca El să explice toate aceste lucruri mai târziu, probabil în Ziua Judecăţii. Dar, cu toate că unele întrebări rămân fără răspuns, se pare că El crede că ne-a dat suficiente răspunsuri pentru ca noi să ne întoarcem la El şi să-L căutăm în umilinţă şi în adevăr.

Nu credem că în Ziua Judecăţii oamenii vor putea spune: „Aş fi crezut în Tine dacă nu ar fi existat suferinţă, durere şi rău”. Nu credem că El va accepta acest lucru. El ştie ce face. Dacă tace cu privire la un anumit lucru, înseamnă că a luat în considerare aceasta.

Totuşi, să ne gândim şi la următoarele lucruri. Unul dintre ele este Iisus Cristos. Atunci când a luat chip de om, El nu a refuzat să sufere durerea. El a îndurat suferinţa şi durerea. Cu siguranţă, acest lucru are o semnificaţie.

Al doilea lucru este că Iisus spune că împărăţia Lui nu este din această lume. Dumnezeu a iubit lumea prin faptul că a trimis Cuvântul Său (pe Iisus) în lume. Numai că nu se bucură de lume sau de felul în care aceasta funcţionează (egoism, păcat, răul pe care oamenii îl fac altora sau lor înşile). Dumnezeu iubeşte lumea care va veni, în care nu va mai fi jale, plâns, moarte sau durere. Aceasta este Împărăţia Lui.

Al treilea lucru este că numai Dumnezeu este bun. Prin urmare, oricum am privi lucrurile, nu cunoaştem întreaga poveste dacă perspectiva noastră ne face să gândim rău despre Dumnezeu. El este perfect. El este întru totul corect. El este bun. Modul în care lucrează El este drept şi bun chiar dacă noi nu înţelegem pe deplin căile Sale.

Iisus a spus că în lume vom avea necazuri. Le-a spus acest lucru unor oameni care urmau să fie urâţi din cauza Numelui Său (urâţi pentru credinţa în El). Dar Iisus a mai adăugat: „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea”1.

Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri în această lume. Nu ne-a abandonat. Un articol care explică pentru ce ne putem baza pe Dumnezeu în mijlocul suferinţei este Unde este Dumnezeu când suferi?

 Am o întrebare…
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
Facebook

(1) Ioan 16:33


SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook