×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

De ce ar crea Dumnezeu pe cineva despre care ştie că-L va respinge?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „Dacă Dumnezeu este atotştiitor şi ştie cine va merge în cer şi cine va merge în iad, de ce permite ca cineva să se nască cu voinţă liberă? De ce-ar lăsa ca acea persoană să sufere şi să fie testată de El dacă ştie deja care va fi urmarea?”

Răspunsul nostru:  Chiar dacă Dumnezeu cunoaşte dinainte toate evenimentele care vor avea loc datorită voinţei libere, tot trebuie să permită ca acele evenimente să aibă loc.

Faptul că aceste evenimente au loc dovedeşte modul în care El le cunoaşte dinainte.

Nu ar exista voinţă liberă dacă Dumnezeu nu ar permite ca aceste evenimente şi alegeri să aibă loc.

Cu privire la întrebările cu adevărat misterioase (ca cea pe care ai pus-o tu), uneori trebie să ghicim… să presupunem… aceasta în afară de cazul în care Biblia oferă un răspuns clar. După părerea noastră, Biblia nu dă un răspuns foarte clar întrebării tale, aşa că îţi dăm un răspuns pe care îl calificăm drept… o presupunere.

Totuşi, ceea ce putem spune cu certitudine este că Dumnezeu este demn de încredere. Şi probabil că aceasta este problema centrală. Chiar dacă nu înţelegem toate lucrurile, ne-a dat Dumnezeu suficiente dovezi pentru a fi siguri că ne putem încrede în El şi în caracterul Său?

Da. Dumnezeu Şi-a demonstrat caracterul Său demn de încredere prin Iisus Cristos. Dumnezeu a luat chip de om şi apoi a permis să fie torturat şi omorât… în locul nostru. El a făcut aceasta pentru ca noi să putem fi iertaţi de păcate şi pentru ca să nu fie necesar să murim noi înşine pentru ele. Faptul că Iisus, Fiul lui Dumnezeu, a plătit pentru păcatele noastre dovedeşte că lui Dumnezeu Îi pasă.

Dumnezeu nu s-a oprit aici. După trei zile de la crucificarea şi îngroparea Sa, Iisus a înviat din morţi, aşa cum a spus că se va întâmpla. Moartea nu este o problemă pentru Dumnezeu. El este în control. Iisus a murit pentru păcatele noastre din dragoste. Şi a înviat din morţi pentru a-Şi arăta puterea şi autoritatea. Întotdeauna Dumnezeu va face ceea ce spune.

Lui Dumnezeu Îi pasă şi El este în control. Trebuie să ţinem cont de aceste două lucruri esenţiale atunci când ne gândim le marile mistere ale vieţii.

Este adevărat că Dumnezeu nu ne-a răspuns tuturor întrebărilor, dar ne-a dat suficiente răspunsuri pentru a fi siguri că ne putem încrede în El şi că-L putem urma. Cunoaştem suficiente lucruri despre Dumnezeu pentru a fi siguri că El este milos, drept, corect, bun… chair dacă nu înţelegem în totalitate căile Lui şi chiar dacă nu ne-a răspuns tuturor întrebărilor.

 Am o întrebare…
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
Facebook

SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook